top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

Kabinet Schoof (Het Kamergesprek)

Het kabinet Schoof is op dinsdag 2 juli 2024 beëdigd door koning Willem-Alexander. Voorafgaand aan de installatie van dit nieuwe kabinet waren er de verkiezingen en formatie. Ook waren er voor het eerst hoorzittingen, waarbij beoogde bewindspersonen werden ondervraagd. Na de beëdiging volgden de bordesscene en de eerste vergadering van het kabinet.


Waarom waren er hoorzittingen? Waarom noemen we het kabinet van premier Dick Schoof een ‘extraparlementair’ kabinet? En wat gebeurde er tijdens het debat over de regeringsverklaring? In deze aflevering van Het Kamergesprek krijgen kijkers antwoord op deze en andere vragen, en blikken we alvast vooruit op de komende maanden tot aan Prinsjesdag.  


Ook staat het tumultueus verlopen debat over de regeringsverklaring van het kabinet Schoof centraal. Presentator Kemal Rijken met zijn gasten over het Kabinet-Schoof, de hoorzittingen en eerste parlementair debat over de regeringsverklaring. Te gast zijn John Bijl (politiek deskundige), Hanneke Gelderblom (oud-senator), Shashi Roopram (historicus) en Romana Abels (EU-correspondent).



1 weergave0 opmerkingen

תגובות


bottom of page